Myckleby Fiberförening

fiber3_2 FiberLiten fiber2

Bredband via fiber, ett Orust project

Orust kommun samordnar ett projekt med mål att varje hushåll på Orust skall kunna ansluta sig via fiber till bredbandsnätet.

Grundläggande upplägg:

1   Orust delas upp i ett antal delområden
2   Varje delområde skapar en ekonomiskt förening som arbetar för att området skall få fiberanslutning

Först och enda fokus för en sådan förening är att informera och rekrytera medlemmar. Blir det inte tillräckligt med folk som vill ansluta sig så blir det inget av det hela. Så jag uppmanar er alla, anslut er till föreningen. Lite att förlora, mycket att vinna.

Just nu finns för vårt område föreningen Myckleby Fiberförening. Sten-Inge är med i styrelsen och jag blev medlem idag 🙂 Sten-Inges e-post anvisar hur man blir medlem.

Lite basinformation:

Hela processen fram till det finns ett färdigt nät kommer att ta 2-4 år.  Om det blir tillräckligt många som går med kan engångsavgiften för att ansluta sig hamna runt 15000 kr.
Detta är dock bara en vild gissning  i dagsläget. Beslutet att ansluta sig tar var och en vid ett senare tillfälle. Då villkoren är klart definierade.
MEDLEMSKAP I FÖRENINGEN NU BETYDER ALLTSÅ INTE ATT NI FÖRBINDER ER TILL NÅGOT MER ÄN ATT BETALA ÅRSAVGIFTEN TILL FÖRENINGEN (100 kr / år)

Eftersom jag jobbar på Ericsson så har jag ju lite extra intresse av information om telenät. Mitt råd: Om man kan slippa ansluta sig via mobil-nätet så bör man skatta sig lycklig. En fast kablel via fiber eller koppar är mycket mindre sårbar för driftavbrott och kapacitetsproblem.

Här är länken till fiberföreningens hemsida. Börja med att registrera ett konto där. Kostar inget. Sen kan du  titta på  Frågor & Svar så får du information om hur du kan anmäla dig som betalande medlem.

Myckleby Fiberförening

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *