Kontakt

Kontaktpersoner:

Ulla Kedbäck
Mobil: 073-031 44 76

Krossekärr
Utsikten EF
Krossekärr 744
473 94 Henån
kontakt@utsikten-ekoby.se

6 tankar kring ”Kontakt

 1. kia

  Hej, jag letar efter hus att hyra eller köpa i ett socialt sammanhang med naturen inpå knuten så som ni har det och där eko tänk finns med som en del. Er by hade varit fantastiskt fin att bo i. Finns det någon som vill hyra ut eller sälja hos er eller har tips på annat? Har ju tyvärr inga möjligheter att bygga själv.
  Hoppas på svar. Tack på förhand.

 2. André Martinsson

  Hej. Jag är en relativt nyexaminerad 42årig byggproduktionsingenjör med inriktning hållbart byggande som åter fastnat bakom ekorrhjulets galler med 100% lönearbete och en i övrigt misserabel tillvaro. Lever med min fru som som läser permakultur i Stjärnsund och tre barn i en liten bostadsrätt i Lerum utanför Gbg.
  Vi har sökt inspirerande och meningsfulla sammanhang för vårt engagemang för en livskraftig och sund livsstil. Vi förkovrar oss, i den mån det finns tid över, i ekologiska byggmetoder, odling, permakultur och hantverk men känner oss väldigt ensamma i denna stora värld av rovdift och konsumtionshets. Vi lever anspråkslöst och resurssnålt idag men vill gärna hitta en plats och ett sammanhang där vi kan frodas och leva.
  Jag, André, är utbildad snickare i grunden och har bland annat varit i England och studerat hemp lime construction, eller byggteknik men hampa-kalk.
  Till vår fråga; finns det möjligen någon vakant tomt/plats i er gemensamma by för vår vision och verklighet. Vi skulle gärna vilja bygga ett hus i sunda naturmaterial och med fokus på hampa-kalk.

  //André och Karin

 3. Bosse Broström

  Hej igen
  Fick just lite info om att det kan finnas att hyra.
  Kontakta Annika i byn för mer info

  Ullman Annika
  Telefon 0304-393 01, Mobil: 0706-58 44 89

  Ha det gött
  Bosse

 4. Bosse Broström

  Hej Rebecca
  Nu finns inga möjligheter tyvärr. Vi har planer för utvidgning men det dröjer nog år innan det kommer i sjön
  Mvh Bosse Broström

 5. Rebecca

  Hej!

  Finns det möjlighet att hyra lägenhet eller rum hos er? Jag letar efter boende till mig och mina snart tva barn, och jag vill helst bo i ett gemenskap där man lever i respekt, i samband med natur, medveten och i gemenskap med andra.

  Skickar gärna mer info sen.

  Jag ser fram emot att höra fran er!

  Med vänliga hälsningar,
  Rebecca

 6. Jesper Broberg

  Hej!

  Jag tänkte undersöka möjligheterna till att bygga någon form av miljöhus eller möjligen ta en diskussion med kommunen om ekoby där jag bor. De grundar sig i flera alternativa lösningar på bla. avlopp som jag vill använda men som inte uppfyller den ”standard” som de ibland trångsynta reglerna från boverket tillhandahåller.

  Jag undrar om ni kunde hjälpa mig med vart jag kan hitta regler kring dessa områden så jag kan undersöka möjligheten att bygga som jag vill utan att smyga?

  Jag har fått inspiration till lösningen från ett ekohus i Sikhall som för övrigt är helt fantastisk och defenitivt värt ett besök för den intresserade!

  Väldigt tacksam för svar och hjälp!
  Med vänliga hälsningar, Jesper Broberg, Lidköping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *