Putskurs i regn och solsken

Utsiktens första kurs för utomstående har genomförts under kvalificerad ledning av Disa Angbratt och Ulf ”Lerulf” Henningsson. Det blev som sig bör en putskurs. Deltagarna fick lära sig finputsa ett litet halmbalshus. Eftersom huset ligger i ett utsatt läge blandades lerputsen med kalkputs för att få en starkare yta. Kursen började med två föredrag och fika på fredagen. Ulf talade om olika byggnadstekniker som använder lera, sand och jord, ibland med tillsatser av koskit och fibrer som halm, hampa, ull och hår. Disa gick mer in på det praktiska arbetet med putsning och talade om konsistenser och proportioner när hen blandar lerputs. Betinget var att finputsa Snäckans hus – på två arbetsdagar och de sju deltagarna klarade sin uppgift med bravur. Alla arbetade hårt och målmedvetet och fick goda råd och mycket information av Disa och Ulf.

Jag och alla inblandade i kursen vill tacka Ulla för kaffe, bullar, perkulator och mysigt middagsbord, Li för gästfrihet i hennes brygghus och Lina för husrum i nybygget.

Disa Och Ulf förbereder ett överbleck inför kursen.

Disa och Ulf förbereder ett överbleck inför kursen.

Elenor fortsatte arbete med linätsuppsättning.

Elenor fortsatte arbetet med linnätsuppsättning.

Inget stoppade Cisely och Disa. På lördagen öste regnet nämligen ned och hade det inte grannen Lina bistått med presenning hade det varit omöjlogt att arbeta.

Inget stoppade Cisely och Disa. På lördagen öste regnet nämligen ned och hade det inte grannen Lina bistått med presenning hade det varit omöjligt att arbeta.

Det är tradition att på något sätt dekorera ett halmbalshus. Det blev Linda och Bosse som fick den grannlaga uppgiften. Resultatet blev, efter rådslag med mig Marie som bor i huset,.en liten yin och yangsymbol.

Det är tradition att på något sätt dekorera ett halmbalshus. Det blev Linda och Bosse som fick den grannlaga uppgiften. Resultatet blev, efter rådslag med Marie som bor i huset en, liten yin- och yangsymbol.

 

Mycket klättrande blev det. Cisely putsade allra högst upp i nocken. Fyra meter över marke.

Mycket klättrande blev det. Cisely putsade allra högst upp i nocken. Fyra meter över marken.

Glada och nöjda poserar alla inblandae för gruppfoto.

Glada och nöjda poserar alla inblandade för gruppfoto.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *